Tổng hợp 15+ bài tập về từ loại trong tiếng Anh (kèm đáp án)

Giảm UP TO 40% học phí IELTS tại IELTS Vietop

Từ loại là một trong những kiến thức trọng tâm mà người học tiếng Anh cần phải nắm. Vì vậy, bài viết hôm nay tuyensinhmut.edu.vn sẽ giúp bạn tổng hợp các bài tập về từ loại trong tiếng Anh kèm theo đó là đáp án để kiểm tra khả năng của mình. Cùng thực hành ngay thôi nào!

15 bài tập về từ loại trong tiếng Anh

15 bài tập về từ loại trong tiếng Anh
15 bài tập về từ loại trong tiếng Anh

Bài tập 1

  1. My mom enjoys cooking on a gas………………………….. (cook)
  2. There is a lot of food and drink on the …………………………. table. (Dine)
  3. Her father is a………………………….. (FARM)
  4. His ……………….are small and long. (FOOT)
  5. Near my house there is a market. It’s very …………………… (NOISE)
  6. Her ………………..are in the yard. They are playing soccer. (CHILD)
  7. There are many………………………….on the street. (TREE)
  8. In the ……………….. , there is a museum, a factory and a stadium. (NEIGHBOR)
  9. The photocopy is between the ……………….and the drugstore. (BAKE)
  10. Minh is ….. ……………………… at English than I am. (good )

Bài tập 2

  1. Mina thinks she’d call it a _ image. (beauty)
  2. My sister wore a _ shirt yesterday. (sleeve)
  3. Her brother met a _ person in Canada. (home)
  4. Jacky is the most __ boy im my class. (handsomeness)
  5. It was so __ in my daungter’s room. (disgust)
  6. They had a __ trip on holiday last week. (excite)
  7. The waves are way too __. (loft)
  8. She is a _ little girl. (humor)
  9. This film is so _. (bore)
  10. Binh is a _ opponent to me. (danger)
  11. Cuc is a __ girl. (care)
  12. His house seems quite _ today. (tidily)

Bài tập 3

  1. All the workers are required to verify that the proper maintenance of storage facilities is
    conducted with extreme care.

A. periodic
B. periodical
C. periodically
D. period

2. The elegant hotel we stayed at was and bright and had a private entrance and patio with a
view of the ocean.

A. spacing
B. spacious
C. spaciousness
D. spaces

3. Applicants are advised to fill out an application form concisely to impress potential employers, without being too or boring.

A. repeating
B. repetitive
C. repetition
D. repeat

4. All the terms of the agreement must be clear so that the meaning and intent won’t be _ by either party.

NHẬP MÃ MUT40 - GIẢM NGAY 40% HỌC PHÍ CHO KHÓA HỌC IELTS TẠI VIETOP
Vui lòng nhập tên của bạn
Số điện thoại của bạn không đúng
Địa chỉ Email bạn nhập không đúng

A. misinterpret
B. misinterpretation
C. misinterpreted
D. misinterpreting

5. There’s another piece of evidence that there has been enormous _ in the supply of customized services to customers.

A. growth
B. grows
C. grown
D. grower

6. We are sorry to announce that we will not any credit cards starting next year since a cash deposit is required.

A. accepts
B. accepting
C. accept
D. accepted

7. The elegant hotel known for its fabulous amenities is located near the local airport.

A. convenience
B. convenient
C. conveniently
D. conveniences

8. The park service asks visitors to behave and show respect for wildlife.

A. responsibly
B. responsible
C. responsibility
D. responsibilities

9. The of Board of Directors is scheduled for Monday.

A. election
B. elected
C. elects
D. electable

10. In order to suppress harmful insects and weeds, garden maintenance companies must choose the right products and apply them

A. correction
B. correctly
C. corrected
D. correcting

11. The CEO will use her in determining how the reorganization of the company will be conducted.

A. discretionary
B. discrete
C. discretely
D. discretion

12. by the audience’s positive reaction to its music, the Gary Jones played well past midnight.

A. Delighted
B. Delightedly
C. Delightful
D. Delight

13. The young fashion designer wanted to create dress styles different from those of her contemporaries.

A. recognize
B. recognizing
C. recognizable
D. recognizably

14. Many environmental analysts recommend that nations reduce their on non-renewable energy sources.

A. dependently
B. dependence
C. depends
D. dependent

15. A particularly drawback of this book is the almost complete lack of useful illustrations or tables.

A. frustrating
B. frustratingly
C. frustrated
D. frustration

16. The general manager has that any information customers enter be used only to respond to their
inquiries and requests.

A. suggested
B. suggesting
C. suggest
D. suggestion

17. Additional information on financial aid such as grants and scholarships can be obtained from
career offices at each university.

A. extend
B. extensive
C. extent
D. extension

18. for reconstruction contracts has been getting stiffer over the years since it can generate enormously lucrative earnings.

A. Competitively
B. Competition
C. Competitive
D. Competes

19. The general hospital was able to improve patient care significantly without hiring more staff by in a new information system.

A. invests
B. invested
C. investing
D. invest

20. Our experienced and skilled technicians can be of much help in the event that you delete something essential from the program.

A. accident
B. accidental
C. accidents
D. accidentally

21. When the __ for this new safety policy was under consideration by the managers, a number of
experts were asked for their comments.

A. proposing
B. propose
C. proposes
D. proposal

Bài tập 4

  1. “did you enjoy your holiday?” – “yes, we had wonderful time / a wonderful time.”
  2. Sue was very helpful. She gives us some very useful advice /advices.
  3. We had very bad weather / a very bad weather while we were on holiday.
  4. We were very unfortunate. We had bad luck / a bad luck.
  5. It’s very difficult to find a work / job at the moment.
  6. I had to buy a / some bread because I wanted to make some sandwiches.
  7. Bad news don’t / doesn’t make people happy.
  8. Your hair is / your hairs are too long. You should have it/them cut.
  9. Nobody was hurt in the accident but the damage / the damages to the car was / were quite bad.
  10. If you want to hear the news, you can read paper / a paper.
  11. I want to write some letters but I haven’t got a paper / any paper to write on.
  12. I thought there was somebody in the house because there was light / a light on inside.
  13. Light/a light comes from the sun.
  14. I was in a hurry this morning. I didn’t have time / a time for breakfast.

Bài tập 5

  1. It wasn’t your fault. It was………..
  2. Listen! Can you hear………..?
  3. I couldn’t get into the house because I didn’t have ………..
  4. It’s very warm today. Why are you wearing………..?
  5. Do you take ……………..in your coffee?
  6. Are you hungry? Would you like ………..with your coffee?
  7. Our lives would be very difficult without…………….
  8. I didn’t phone them. I wrote………….instead.
  9. The heart pumps …………………through the body.
  10. Excuse me, but can I ask you………….?
  11. I’m not ready yet. Can you wait………….., please?
  12. We can’t delay much longer. We have to make ……………..soon.

Bài tập 6

  1. Study the next three (chapter).
  2. Can you recommend some good (book)?
  3. I had two (tooth) pulled out the other day.
  4. You can always hear (echo) in this mountain.
  5. They are proud of their (son-in-law).
  6. Did you raise these (tomato) in your garden?
  7. I think we need two (radio).
  8. My (foot) really hurt.
  9. The (roof) of these houses is tiled.
  10. Get me two (loaf) of bread.

Bài tập 7

Well, I would like to talk about the final football match between U23 Vietnam and U23 Uzbekistan in Asian Football Championship in January, 2018.

You know, it is still spectacular and (1-impress)_______ although our team didn’t win the cup for the following two reasons. Firstly because the team contributed a (2-note)________ performance in the decisive match under extremely (3-freeze)_________ weather. After (4-miracle)__________ victories over Iraq and Qatar, our team was expected to create another mircale and be the champion. The team played with all the strength and attempt they had despite the harsh weather condition.

Secondly, our team is the representative of patriotism and pride of (5-nation)__________ identity. As you know, thanks to excellent team spirit, the intense snow couldn’t prevent our boys from moving forward and fought couragously. They tried their best to bring the (6-prestige)__________ trophy to our country. Vietnamese people as well as other countries’ residents really appreciated their constant effort throughout the tournament. Although we lost 1-2 by team Uzbekistan at the last minute and couldn’t claim championship, we have still felt so (7-pride)___________ of our “heroes” and now they are the new-generation idols of our country.

Bài tập 8

  1. Average family size has increased from the Victorian era.
  2. The riches in Vietnam are becoming richer and richer.
  3. In 1892, the first long-distance telephone line between Chicago and New York was formally opening.
  4. Dietitians urge people to eat a banana a day to get potassium enough in their diet.
  5. Woody Guthrie has written thousands of songs during her lifetime, many of which became classic folk songs.
  6. The development of transistors madepossible it to reduce the size of many electronic devices.
  7. My father is a good family man, completely devoted for his wife and kids.
  8. The price of gold depends on several factor, including supply and demand in relation to the value of the dollar.
  9. Weather and geographical conditions may determine the type of transportation used in a region.
  10. Those people were so friend that I didn’t want to say goodbye to them.

Bài tập 9

  1. She avoided (tell) him about her plans.
  2. I would like (come) to the party with you.
  3. He enjoys (have) a bath in the evening.
  4. She kept (talk) during the film.
  5. I am learning (speak) English.
  6. Do you mind (give) me a hand?
  7. She helped me (carry) my suitcases.
  8. He decided (study) biology.
  9. I dislike (wait).
  10. They plan (start) college in the autumn.
  11. I promise (help) you tomorrow.
  12. We discussed (go) to the cinema, but in the end we stayed at home.
  13. She agreed (bring) the pudding to the dinner.
  14. We hope (visit) Amsterdam next month.
  15. She suggested (go) to the museum.

Bài tập 10

Then came the time for Ali (1 – take) the test. He couldn’t stop (2 – worry)  before the test. His teacher had recommended (21-do)  the Task 2 first in the writing so he followed those instructions. He finished (2 – write)  his Task 2 after exactly 40 minutes and then went on to the Task 1. The speaking test seemed (3 – go)  quite well even though he was nervous. He can recall (4 – ask)  the examiner at the end how well he had done but she refused (5 – tell)  him. Then came the time for his result. He had expected ( 6 – get)  a band 5.5 but he was surprised (7 – find)  out that he had been given a band 6.

Bài tập 11

  1. They dance the Tango (beautiful / beautifully)
  2. She planned their trip to Greece very (careful / carefully)
  3. Jim painted the kitchen very (bad / badly)
  4. She speaks very (quiet / quietly)
  5. Turn the stereo down. It’s too (loud / loudly)
  6. He skipped________ down the road to school. (Happy / happily)
  7. He drives too (fast / well)
  8. She knows the road (good / well)
  9. He plays the guitar (terrible / terribly)
  10. We’re going camping tomorrow so we have to get up (early /soon)
  11. Andy doesn’t often work (hard / hardly)
  12. Sometimes our teacher arrives______for class. (Late / lately)

Bài tập 12

  1. …………………….., the barber cut my hair too short. (luck)
  2. Nam is very ……………………….., kind and generous. (social)
  3. She has short …………………….. hair. (curl)
  4. My brother likes acting and outdoor ………………………………. (act)
  5. Bell …………………. demonstrated his invention. (success)
  6. Thomas Watson was Bell’s …………………., wasn’t he?  (assist)
  7.  The lost shoe”  is one of the ……………………..stories I like best. (tradition)
  8. Marconi was the ……………………. of radio. (invent)
  9. Alexander G.B ……………………….. demonstrates his invention. (success)
  10. We have two postal …………………… each day. (deliver)
  11. She ‘s beautiful with a ……………………….. smile. (love)
  12. Each of my friends has a ………………………. character. (differ)
  13. My uncle often spends his free time doing volunteer work at a local ………. (orphan).
  14. Trung and his brother like ………………………… movies very much. (act)
  15.  Bell experimented with ways of transmitting…………… over a long distance. (speak)
  16.  Mr Phong made an …………………. to see us at two o’clock. (arrange)
  17. There wasn’t any …………………. in our village two years ago. (electric)
  18. Everyone was ……………………….. at the soccer match. (excite)
  19. The ……………………… of radio was made by Marconi. (invent)
  20. Can I leave the ……………………….. of the table for you? (arrange)

Bài tập 13

  1. The children prefer (watch) TV to (read) books.
  2. The boys like (play) games but hate (do) lessons.
  3. Would you like (go) now or shall we wait till the end?
  4. I can’t find my favorite book. You (see) it?
  5. We used (dream) of a television set when we (be) small.
  6. Would you mind (show) me how (send) an email?
  7. He always think about (go) swimming.
  8. She dislikes (do) a lot of housework.
  9. My children enjoy (read) books.
  10. She looked forward to (see) you.

Bài tập 14

  1. The bus was full. We couldn’t ……..
  2. I’ve been standing for the last two hours. I’m going to …. for a bit.
  3. A cat tried to catch the bird, but it …. just in time.
  4. We were trapped in the building. We couldn’t …. .
  5. I can’t hear you very well. Can you …. a little?
  6. “Do you speak German?” “Not very well, but I can …. .”
  7. The cost of living is higher now. Prices have …. a lot.
  8. I thought there was somebody behind me, but when I …., there was nobody there.

Bài tập 15

  1. They are used to (prepare) new lessons.
  2. By (work) day and night , he succeeded in (finish) the job in time.
  3. His doctor advised him (give) up (smoke).
  4. Please stop (talk). We will stop (eat) lunch in ten minutes.
  5. Stop (argue) and start (work).
  6. I like (think) carefully about things before (make) decision.
  7. Ask him (come) in. Don’t keep him (stand) at the door.
  8. Did you succeed in (solve) the problem?
  9. Don’t forget (lock) the door before (go) to bed.
  10. Don’t try (persuade) me. Nothing can make me ( change) my mind.

Đáp án

Đáp án
Đáp án

Bài tập 1

1 – cooker; 2 – dining; 3 – farmer; 4 – feet; 5 – noisy; 6 – children; 7 – trees; 8 – neighbourhood; 9 – bakery; 10 – better

Bài tập 2

1 – beautiful; 2 – sleeveless; 3 – homeless; 4 – handsome; 5 – disgusting; 6 – exciting; 7 – lofty; 8 – humorous; 9 – boring; 10 – dangerous; 11 – careful; 12 – tidy

Bài tập 3

  1. C
  2. B
  3. B
  4. C
  5. A
  6. C
  7. C
  8. A
  9. A
  10. B
  11. D
  12. A
  13. D
  14. B
  15. A
  16. A
  17. B
  18. B
  19. C
  20. D
  21. D

Bài tập 4

  1. a wonderful time
  2. advice
  3. very bad weather
  4. bad luck
  5. a job
  6. some
  7. doesn’t
  8. your hair is
  9. the damage, was
  10. a paper
  11. any paper
  12. a light
  13. light
  14. time

Bài tập 5

  1. an accident
  2. music
  3. a key
  4. a coat
  5. sugar
  6. a biscuit
  7. electricity
  8. a letter
  9. blood
  10. a question
  11. a moment
  12. a decision

Bài tập 6

  1. chapters
  2. books
  3. teeth
  4. echoes
  5. sons-in-law
  6. tomatoes
  7. radios
  8. feet
  9. roofs
  10. loaves

Bài tập 7

  1. impressive
  2. notable
  3. freezing
  4. miraculous
  5. national
  6. prestigous
  7. proud

Bài tập 8

  1. from => since
  2. The riches => The rich
  3. Opening => opened
  4. Potassium enough=> enough potassium
  5. Became => have become/ become
  6. madepossible it=> made it possible
  7. for => to
  8. Factor => factors
  9. geography=> geographical
  10. Friend => friendly

Bài tập 9

  1. Telling
  2. To Come
  3. Having
  4. Talking
  5. To speak
  6. Giving
  7. To carry
  8. To study
  9. Waiting
  10. To start
  11. To help
  12. Going
  13. To Bring
  14. To vist
  15. Going

Bài tập 10

  1. Worrying
  2. Doing
  3. Writing
  4. To go
  5. Asking
  6. To tell
  7. To get

Bài tập 11

  1. beautiful
  2. careful
  3. bad
  4. quiet
  5. loud
  6. happily
  7. fast
  8. well
  9. terrible
  10. early
  11. hard
  12. lately

Bài tập 12

  1. Unlucky
  2. Sociable
  3. Curly
  4. Activities
  5. Successfully
  6. Assistant
  7. Traditional
  8. Inventor
  9. Successfully
  10. Delivered
  11. Lovely
  12. Different
  13. Orphanage
  14. Action
  15. Speech
  16. Speech
  17. Electricity
  18. Excited
  19. Invention
  20. Arrangement

Bài tập 13

  1. watching – reading
  2. playing – doing
  3. to go
  4. have …seen
  5. to dream – were
  6. showing – to send
  7. going
  8. doing
  9. reading
  10. seeing

Bài tập 14

  1. get on
  2. sit down
  3. flew away
  4. get out
  5. speak up
  6. get by
  7. gone up
  8. looked round

Bài tập 15

  1. preparing 
  2. working – finishing 
  3. to give up – smoking 
  4. talking – to eat
  5. arguing – to work 
  6. to think – making 
  7. to come – standing 
  8. solving
  9. to lock – going 
  10. to persuade 

Trên đây là tổng hợp các bài tập về từ loại trong tiếng Anh có kèm đáp án mà tuyensinhmut.edu.vn muốn gửi đến bạn. Hy vọng những bài tập trên sẽ giúp bạn ôn tập tốt hơn nhé! Và đừng quên follow chuyên mục Ngoại ngữ của chúng tôi để cập nhật thêm kiến thức bổ ích nhé!

Leave a Comment