100+ bài tập giới từ lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án 2023

Lì xì Tết Tại Vietop

Với bài viết 100+ bài tập giới từ lớp 10 môn tiếng Anh sau sẽ giúp bạn củng cố lại kiến thức một cách chắc chắn, đây cũng chính là một trong những kiến thức nền tảng tiếng Anh mà bất cứ người học nào cũng phải nên biết. Sau đây, tuyển sinh MUT gợi ý cho bạn những bào tập hiệu quả.

100+ bài tập giới từ lớp 10

100+ bài tập giới từ lớp 10
100+ bài tập giới từ lớp 10

Bài 1

1.) Lisa is fond ………. going to dances.

a.) in                                  b.) of                                  c.) with                                d.) at                                  

2.) That is last week’s telephone directory. It’s ………. date now.

a.) into                                b.) out of                              c.) besides                         d.) out                                 

3.) She was put ………. prison.

a.) to                                  b.) from                                c.) into                                d.) at                                     

NHẬP MÃ MUT40 - GIẢM NGAY 40% HỌC PHÍ CHO KHÓA HỌC IELTS TẠI VIETOP
Vui lòng nhập tên của bạn
Số điện thoại của bạn không đúng
Địa chỉ Email bạn nhập không đúng

4.) They rejoice ………. him success.

a.) in                                  b.) at                                  c.) over                         d.) all are correct                        

5.) I saw her ………. noon.

a.) for                                 b.) with                                c.) against                             d.) at                                     

6.) He treated me ………. Cake, ice-cream and tea.

a.) with                                b.) for                                 c.) to                                  d.) by                                     

7.) Clock is ………. the wall

a.) above                               b.) at                                  c.) over                                d.) on                                     

8.) He likes to go ………. a picnic.

a.) for                                 b.) on                           c.) for and on are correct              d.) by                                  

9.) Jack  is ………. meanness.

a.) against                             b.) above                       c.) towards                              d.) according to                           

10.) I work hard ………. help my parents.

a.) so as to                            b.) in order to            c.) in order that                       d.) a and b

11.) He burst ………. tears.

a.) out of                              b.) into                                c.) for                                 d.) in                                     

12.) ………. mistake, I took the wrong cup  from my desk this morning.

a.) Through                             b.) By                             c.) With                                   d.) In                                     

13.) They chose her ………. their leader.

a.) with                                b.) for                                 c.) by                                  d.) into                                   

14.) I want you to arrange these ………. order by putting the largest first then the next, and so on…

a.) on                                  b.) out of                              c.) in                                  d.) from                                   

15.) He smiled ………. her.

a.) at                                  b.) with                                c.) to                                  d.) about                               

16.) Her work is ………. the average.

a.) under                               b.) beneath                        c.) down                         d.) below                                  

17.) I shall be ready ………. a moment.

a.) for                                 b.) in                                  c.) with                                d.) on                                     

18.) Aren’t you glad that you went to the party with them ………. all?

a.) in                                  b.) after                               c.) above                               d.) with                                   

19.) They can’t get everything they want from life; they must just make the best ………. it.

a.) with                                b.) of                                  c.) for                                 d.) by                                     

20.) Go and get me a carton ………. cigarettes.

a.) with                                b.) of                                  c.) out of                             d.) no

21.) She is negligent ………. her duties.

a.) with                                b.) to                                  c.) for                                 d.) of                                     

22.) Short skirts are ………. again.

a.) for                                 b.) in                                  c.) into                                d.) through                                

23.) The car went ………. full speed.

a.) with                                b.) for                                 c.) to                                  d.) at                                  

24.) She was ………. herself with rage.

a.) against                             b.) for                                 c.) beside                              d.) with                                   

25.) Gas is made ………. coal.

a.) of                                  b.) from                                c.) with                                d.) to                                     

26.) Her suffers ………. headaches.

a.) from                               b.) with                                c.) in                                  d.) by                                     

27.) Who ………. Erik would have said such a thing?

a.) but                                 b.) by                                  c.) with                                d.) in addition of                         

28.) She was ………. herself with joy.

a.) to                                  b.) beside                              c.) in                                  d.) of                                     

29.) Her ideas are all ………. the times.

a.) like                                b.) behind                              c.) but                                 d.) except                                 

30.) She shall wait ………. you.

a.) about                               b.) by                                  c.) to                                  d.) for                                 

31.) What do you think ………. this sonata of Beethoven?

a.) of                                  b.) to                                  c.) with                                d.) from                                   

32.) If you earn a good salary, you can be independent ………. your family.

a.) for                                 b.) to                                  c.) of                                  d.) by                                     

33.) Seoul is ………. Korean.

a.) with                                b.) on                                  c.) to                                  d.) in                                     

34.) A bird ………. the hand is worth three ………. the bush.

a.) on – on                             b.) on – in                             c.) in – in                            d.) in – on                                

35.) There are many others ………. me who disagree on what you say.

a.) with                                b.) besides                             c.) to                                d.) as                                     

36.) When were you released ………. prison?

a.) at                                  b.) into                                c.) from                                d.) out of                                 

37.) Who is not for her is ………. her.

a.) towards                             b.) against                             c.) with                           d.) along                                  

38.) There’s nothing ………. exercises for making you warm.

a.) like                                b.) in                                  c.) for                                 d.) about                                  

39.) I have not done my exercise ………. now.

a.) till                                b.) since                               c.) for                                d.) at                                     

40.) These facts may be familiar ………. you.

a.) with                                b.) about                               c.) to                                  d.) into                                

41.) ………. the most part, his explanations are quite easy to understand.

a.) For                                 b.) Through                             c.) With                         d.) Toward                              

42.) She put the book ………. the take and sat down ………. a chair.

a.) on – in                             b.) on – with                           c.) on – on                         d.) on – into                           

43.) She walked ………. the room ………. which they were sitting.

a.) in – in                             b.) in – for                            c.) into – in                   d.) into – from                            

44.) The doctor cured him ………. him illness.

a.) for                                 b.) of                                  c.) with                                d.) at                                     

45.) What do you know ………. her?

a.) to                                  b.) about                               c.) with                                d.) for                                    

46.) ………. all my care, it was broken.

a.) Before                             b.) After                               c.) To                                  d.) With                                   

47.) Life is just one trouble ………. another.

a.) to                                  b.) for                                 c.) after                               d.) against                                

48.) Did Mr. Dung park his car ………. front ………. our house?

a.) at – of                             b.) in – to                             c.) with – to                           d.) in – of                                

49.) Did they ask ………. me?

a.) at                                  b.) to                                  c.) before                              d.) after                                  

50.) An accident has happened ………. that family.

a.) to                                  b.) with                                c.) against                             d.) for                                   

51.) It looks better ………. a distance.

a.) to                                  b.) for                                 c.) at                                  d.) but                                    

52.) He was engaged ………. her for ten months before they got married.

a.) to                                  b.) with                                c.) for                                 d.) by                                     

53.) What did Mr. Long die ……….?

a.) with                                b.) by                                  c.) in                                  d.) of                                     

54.) He took me ………. my brother.

a.) by                                  b.) for                                 c.) to                                  d.) with                                   

55.) It is ………. four o’clock; it is nearly a quarter past three.

a.) about                                   b.) at                                  c.) past                                d.) around                                 

56.) He gave some advice ………. him brother.

a.) to                                 b.) for                                 c.) with                           d.) all are correct                        

57.) She was brought ………. the judge.

a.) to                                  b.) with                               c.) before                              d.) for                                    

58.) The government must care ………. the families of invalid soldiers.

a.) about                               b.) for                                 c.) to                                  d.) at                                     

59.) We like to sit ………. the fire.

a.) by                                  b.) on                                  c.) for                                    d.) with                                   

60.) I cannot do it ………. you.

a.) as                                  b.) like                                c.) by                                  d.) through                              

61.) ………. one enemy she has 50 friends.

a.) With                                b.) To                                  c.) For                             d.) Through                                

62.) Helen married a wealthy man. She got married ………. him last July.

a.) by                                  b.) for                                 c.) about                                  d.) to                                     

63.) There were ………. 99 people at the meeting.

a.) up                                  b.) on                                  c.) upon                                 d.) above                                  

64.) Albert is big ………. his age.

a.) with                                b.) for                                 c.) by                                    d.) through                                

65.) The god jumped ………. the table.

a.) through                             b.) over                               c.) out of                              d.) past                                   

66.) She didn’t dare to say it ………. my face.

a.) on                                  b.) with                                c.) in                                  d.) to                                     

67.) ………. general, that is true. However, there are many exceptions.

a.) On                                  b.) In                                  c.) By                                  d.) Through                                

68.) Can you recommend me a good book ………. life in the eighteenth century?

a.) of                                  b.) about                               c.) in                                    d.) from                                   

69.) She is a friend ………. mine.

a.) with                                b.) in                                  c.) of                                  d.) to                                     

70.) She is a woman ………. action.

a.) of                                  b.) with                                c.) for                                 d.) about                                 

71.) The cat ran ………. the house.

a.) into                                b.) in                                  c.) for                                 d.) across                                 

72.) He was offended ………. my remark at the meeting yesterday.

a.) at                                  b.) by                                   c.) with               d.) at and by are correct                  

73.) That car costs ………. $5,000. .

a.) for                                 b.) above                               c.) at                      d.) all are correct                        

74.) She is looking ………. her glasses.

a.) after                               b.) for                                 c.) into                                d.) by                                     

75.) She read that ………. a book.

a.) at                                  b.) from                                c.) to                                  d.) in                                     

76.) Someone left a box in the garden and I fell ………. it in the dark.

a.) into                                b.) by                                  c.) off                                   d.) over                                   

77.) Let’s drink ………. her success.

a.) in                                  b.) to                                  c.) into                                d.) for                                 

78.) Shut the door ………. you.

a.) for                                 b.) after                               c.) with                                d.) into                                   

79.) She turned his back ………. him.

a.) beside                              b.) next to                             c.) by                                  d.) on                                     

80.) Victoria is a woman ………. her  forties.

a.) on                                  b.) about                               c.) to                                    d.) in                                     

81.) She is ………. royal blood.

a.) for                                 b.) in                                  c.) of                                  d.) with                                   

82.) I don’t think that I’m acquainted ………. her 

a.) with                                b.) to                                  c.) by                                  d.) for                                    

83.) Professor Moore called my attention ………. that particular mistake.

a.) about                               b.) with                                c.) by                                    d.) to                                     

84.) Share these sweets ………. the six children and see that each one gets a fair share

a.) to                                  b.) between                            c.) for                                d.) among                                  

85.) I’ll try to pay her the money the week ………. next.

a.) before                              b.) for                            c.) after                d.) no preposition needed                  

86.) Binh Duong is secured ………. floods.

a.) by                                  b.) to                                  c.) from                                d.) for                                   

87.) She saw a bird ………. the window.

a.) across                              b.) in                                  c.) into                                  d.) through                                

88.) We live ………. rice.

a.) with                                b.) on                                  c.) by                                    d.) for                                    

89.) Stand ………. front of me you will see better; there will be nothing ………. the way of your view.

a.) at – in                             b.) in – of                             c.) in – in                                d.) in – at                                

90.) She aimed ………. the tiger.

a.) for                                 b.) at                                  c.) with                                d.) to                                     

91.) In boxing it is a foul to hit ………. the belt.

a.) above                              b.) over                                c.) below                             d.) down                                   

92.) You must settle the matter ………. yourselves.

a.) with                               b.) in                                  c.) into                                 d.) among                                  

93.) She spoke ………. a whisper.

a.) in                                  b.) into                                c.) like                                d.) with                                   

94.) She was ill ………. fever.

a.) to                                  b.) in                                c.) with                               d.) for                                    

95.) I came on Saturday at nine o’clock ………. the morning.

a.) from                                b.) in                                  c.) at                                  d.) for                                    

96.) I took her ………. the hand.

a.) with                                b.) at                                  c.) by                                  d.) to                                     

97.) She made herself pleasant ………. visitors.

a.) with                                b.) by                                  c.) to                                  d.) for                                    

98.) She stayed home ………. the rain.

a.) because                             b.) because of                    c.) for                                 d.) against                                

99.) I really respect that man ………. his honesty.

a.) by                                  b.) about                               c.) with                                d.) for                                    

100.) There is not much correspondence ………. his ideal and mine.

a.) in                                 b.) among                               c.) between                             d.) at    

Bài 2

Chọn các từ cho sẵn bên dưới và điền vào câu thích hợp.

the evening    about 20 minutes     1492     the same time

the moment    21 July 1969    the 1920s    night

Saturdays     the Middle Ages    11 seconds

1. Beatrix made her first voyage from Europe to America in 1972.

2. If it doesn’t have rain, you can see the moon ……

3. After going to school, she likes to relax ……

4. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon ……

5. I can’t listen if everyone is speaking ……

6. US – UK pop has become very popular in Viet Nam …..

7. I’m simply going to the shop. I’ll be back ……

8. “Can I communicate with Bella?” “I’m afraid she’s now no longer here ……”

9. Many of Europe’s high-quality cathedrals had been built ……

10. Hilary is a very fast runner. She can run 250 meters ……

11. I go to school from Monday to Friday. Sometimes I also go to school ……

Bài 3

Gạch dưới đáp án đúng.

  1. I talked to her so enjoyably that I lost track (to/with/of/for) the time.
  2. She spent too much money (with/on/to/in) that car.
  3. Do you believe (on/at/to/in) God?
  4. You must make allowance (to/for/with/of) her because she has been ill.
  5. May I start now? Yes, go (up/down/ahead/back).
  6. He caught sight (with/of/to/for) a car in the distance.
  7. He  is leaving (to/for/with/at) Paris.
  8. Don’t make noise! I’m concentrating (to/on/in/at) the lesson.
  9. Things are going (to/on/out/off) nicely.
  10. He has suffered (from/to/with/about) him heart attack.
  11. The exchange rate of dollars is going (up/down/on/with) from 21,500 VND to 22,500 VND for one US dollar.
  12. They have lost touch (with/of/for/over) each other for a long time.
  13. I must study hard to keep pace (with/of/for/to) my classmates.
  14. The prices of petrol are going (up/down/on/out) from 50 US dollars to 52 US dollars for a barrel.
  15. I usually regard her (with/in/as/at) my close friend.
  16. Don’t make a fuss (over/on/at/of) such trifles.
  17. The bomb has gone (out/off/over/with) in a crowded street.
  18. Who will look (for/after/at/around) the child when you’re away?
  19. Congratulate you (in/to/on/with) winning the game.
  20. I feel very hot because the electricity has gone (off/out/along/after).
  21. The plane crashed (into/on/in/with) the mountain.
  22. I’ve lost my keys. Can you help me look (at/for/after/into) us?
  23. The book is divided (to/in/into/for) four parts.
  24. I wrote to the company asking us (to/for/about/with) more information about the job.
  25. Many people regard her (as/to/in/of) one of the greatest pianists in the world.
  26. Our teacher was very kind (of/to/for/with) them.
  27. Himchildren are very quick (with/about/at/for) computer games.
  28. This kind of music is popular (for/to/with/about) the young.
  29. Boys are fond (in/of/on/at) playing volleyball.
  30. Last month the beach was overcrowded (of/over/with/for) people.
  31. He’s very worried (for/with/at/about) his mother’s health.
  32. Why are these three schools different (to/from/with/at) each other?
  33. Most children are ill-prepared (to/for/from/at) employment.
  34. Five-fifths of the world’s computers use programs (at/in/on/about) English.
  35. Attending all the lectures is important (to/with/at/in) them.
  36. Chinese belongs (from/to/on/in) those who use it.
  37. Clean air provides us (for/at/with/about) a healthy supply of oxygen.
  38. My sister is very interested (in/at/on/about) chess but she is not good at it.
  39. I don’t think she  was present (in/at/on/of) the meeting yesterday.
  40. Are you serious (for/about/with/over) learning to be an architect?
  41. He has become very famous (for/at/on/with) his novels.

Xem thêm:

Tổng hợp bài tập giới từ lớp 8 nâng cao kèm đáp án

Tổng hợp 100+ câu bài tập giới từ lớp 7 kèm đáp án

Tổng hợp bài tập giới từ lớp 6 (có đáp án)

Đáp án

Đáp án bài tập giới từ lớp 10
Đáp án bài tập giới từ lớp 10

Bài 1

  1. B
  2. B
  3. C
  4. D
  5. D
  6. C
  7. D
  8. C
  9. B
  10. D
  11. B
  12. A
  13. B
  14. C
  15. A
  16. D
  17. B
  18. B
  19. B
  20. B
  21. D
  22. B
  23. D
  24. C
  25. B
  26. A
  27. A
  28. B
  29. B
  30. D
  31. A
  32. C
  33. D
  34. C
  35. B
  36. C
  37. B
  38. A
  39. A
  40. C
  41. A
  42. C
  43. C
  44. B
  45. B
  46. B
  47. C
  48. D
  49. D
  50. A
  51. C
  52. A
  53. D
  54. B
  55. C
  56. A
  57. C
  58. B
  59. A
  60. B
  61. C
  62. D
  63. D
  64. B
  65. B
  66. D
  67. B
  68. B
  69. C
  70. A
  71. A
  72. D
  73. B
  74. B
  75. D
  76. D
  77. B
  78. B
  79. D
  80. D
  81. C
  82. A
  83. D
  84. D
  85. C
  86. C
  87. D
  88. B
  89. D
  90. B
  91. C
  92. D
  93. A
  94. B
  95. B
  96. C
  97. A
  98. B
  99. D
  100. C

Bài 2

2. at night

3. in the evening

4. on 21 July 1969

5. at the same time

6. in the 1920s

7. in about 20 minutes

8. at the moment

9. in the Middle Ages

10. in 11 seconds

11. on Saturdays

Bài 3

  1. of
  2. on
  3. in
  4. for
  5. ahead
  6. of
  7. for
  8. on
  9. on
  10. from
  11. down
  12.  with
  13.  with
  14.  up
  15. as
  16. over
  17. off
  18. after
  19.  on
  20.  out
  21. into
  22. for
  23. into
  24. about
  25. as
  26. to
  27. at
  28. with
  29.  of
  30.  with
  31.  about
  32. from
  33. for
  34. in
  35.  to
  36. to
  37. with
  38.  in
  39. at
  40.  about
  41. for

Trên đây là tổng hợp hơn 100 bài tập giới từ lớp 10 mà tuyensinhmut.edu.vn đã tổng hợp giúp bạn. Bên cạnh đó bạn có thể tham khảo thêm chuyên mục Ngoại ngữ để củng cố kiến thức. Hy vọng bạn sẽ ôn tập tốt hơn. Chúc bạn đạt điểm cao nhé!

Leave a Comment